ankieta

Ocena ryzyka wystąpienia zaburzeń odżywiania wśród studentów Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego

Kwestionariusz ORTO-15
ZawszeCzęstoCzasemNigdy
1. Czy zwracasz uwagę na wartość kaloryczną spożywanych produktów żywnościowych?
2. Czy czujesz się zdezorientowany/-na w sklepie spożywczym?
3. Czy w ciągu ostatnich 3 miesięcy myślenie o jedzeniu stanowiło dla Ciebie przedmiot szczególnej troski?
4. Czy dokonywany przez Ciebie wybór produktów żywnościowych uwarunkowany jest troską Twój o stan zdrowia?
5. Czy smak jest dla Ciebie najważniejszym kryterium w ocenie jedzenia?
6. Czy jesteś skłonny/-na wydać więcej pieniędzy, aby zaopatrzyć się w zdrową żywność?
7. Czy myślenie o zdrowym jedzeniu zajmuje Ci więcej niż 3 godziny dziennie?
8. Czy pozwalasz sobie na łamanie wyznawanych zasad dotyczących żywienia?
9. Czy uważasz, że nastrój ma wpływ na Twoje zachowania żywieniowe?
10. Czy uważasz, że świadomość na temat zdrowego żywienia zwiększa Twoją samoocenę?
11. Czy sądzisz, że zdrowe żywienie wpływa na Twój styl życia (częstotliwość wyjść do restauracji, do przyjaciół..) ?
12. Czy uważasz, że spożywanie zdrowej żywności może poprawić Twój wygląd?
13. Czy przeżywasz poczucie winy, gdy dokonujesz odstępstw od wyznaczonych zasad żywienia?
14. Czy sądzisz, że na rynku dostępne są niezdrowe produkty żywnościowe?
15. Czy obecnie spożywasz posiłki w samotności?